יום חמישי, 16 באוגוסט 2018

מתי יש צורך בהתקנת דמפרים במזגן?


דמפר הוא התקן שאותו ניתן לשלב בכל מערכת מיזוג מרכזית כדי לשלוט ביציאות השונות של האוויר. בעזרת דמפר ניתן לרכז את המיזוג בחלקים מסוימים של הבית או הדירה ולמעשה לנצל בצורה אופטימאלית את המזגן. הנה למשל כמה מצבים שבהם יש צורך בהתקנת דמפרים:

בבתים גדולים

בתים גדולים עם מערכת מיזוג אוויר מרכזית נוטים לסבול מצריכת יתר של אנרגיה וחשמל. לא תמיד כל החדרים בבית מאוישים, אך המזגן עצמו פועל ללא הבחנה ולכן גם צורך המון אנרגיה מיותרת. הפתרון במקרים כאלה הוא להתקין את הדמפרים על התריסים וכך לשלוט בהם לפי אופי השימוש בחדרים.

להשגת פעולה שקטה
מיזוג אוויר

באופן עקרוני ניתן כמובן לסגור את התריס עצמו אם לא רוצים שהאוויר ייכנס לתוך החדר, אך לרוב זה כרוך ברעש מסוים. הרעש הזה עלול להטריד את מנוחתם של התינוקות והילדים ולפגוע גם באיכות החיים של ההורים. דמפרים יבטיחו במקרים האלה הפעלה שקטה ויחסכו את עוגמת הנפש.

כשמעוניינים לחסוך בחשמל 

יש צורך בהתקנת דמפרים במזגן מרכזי אם רוצים לחסוך בחשמל. החיסכון בחשמל נובע מהגברת האפקטיביות של המזגן בשאר חלקי הבית. למרות שעם מזגנים מרכזיים מסוימים כמו מערכת VRF ישנו חיסכון שנובע ממדחס מיוחד שמשנה את מהירותו באופן רציף בהתאם לדרישות המאיידים, בשאר המזגנים הישנים זה לא קיים.

שיטת התקנה והפעלת דמפרים

הצורך בהתקנת דמפרים בתוך מערכת VRF או מזגנים אחרים מחייב יצירת קשר עם חברות שעוסקות בתחום. כדאי לוודא את מידת המקצועיות של החברה, לשאול על הניסיון שלה במתן שירותים מן הסוג הזה ולקבל עליה המלצות. הדמפר עצמו מתחבר בצינור אספקת האוויר ובעת סגירתו הוא אמור לאטום לחלוטין את היציאה. סגירה לא אטומה לחלוטין תגרום רעש מיותר ולמעשה תנטרל את אחד היתרונות הגדולים של הדמפר.
בטווח הארוך לא נדרשת תחזוקה מיוחדת של הדמפר והוא מופעל באמצעות שלט חשמלי. זה יתרון חשוב כי הוא חוסך את הצורך בשימוש בסולם כדי לסגור את התריס, אך הוא גם כרוך בבעיות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה